Made in Groningen: Blanka wijn
Sharon Bremer heeft voor Magazine Localz een schitterend artikel gepubliceerd over de Blanka witte wijn van fruit uit de Groninger klei.
Bovenin de provincie, tegen de dijk aan, staat de boerderij van de familie Havenga. Het hart van hun bedrijf: “Landgoud”. Op de hectares rond hun boerderij verbouwen zij op biologische wijze vijftien verschillende gewassen, waaronder het “vergeten fruit”, de witte aalbes. Ras? Blanka. Dezelfde naam als die van de bijzondere, frisse fruitwijn die van deze bessen gemaakt wordt. Want wijn van witte aalbessen ‘met een vleugje kruisbes!’ kom je niet snel tegen. Reden genoeg voor de redactie om een kijkje (en een slokje) te nemen bij de bioboeren.
Het artikel in Localz is te lezen op https://www.localzmagazine.nl/2019/05/made-groningen-blanka-wijn-landgoud/
2019 was een druk jaar op de boerderij. Daarom staan we met een kleine vertraging stil bij wat het afgelopen jaar allemaal op ons pad kwam.