Landgoud op Food100

Afgelopen vrijdag werd de Food100 gepubliceerd. Onze boer Hero staat dit jaar op de lijst. De Food100 is de lijst met de belangrijkste 100 voedselveranderaars van dit moment. Wat een eer om met 99 andere ‘game changers’ op de lijst te staan! Hij is super trots met deze eervolle vermelding. Natuurlijk veel dank aan de hele familie. 

De lijst bestaat uit impactmakers die zich inzetten voor een toekomstbestendig voedselsysteem met duurzamer, gezonder en socialer eten en drinken voor iedereen.  Van boer tot bord. Landbouw, innovatie, advies en/of communicatie, deze honderd ‘game changers’ hebben samen oplossingen en ideeën ontwikkeld voor elke schakel in de voedselketen.

De lijst is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network en wordt samengesteld door een onafhankelijke vakjury. Meer dan 350 aanmeldingen werden beoordeeld op vier criteria om tot de definitieve lijst te komen: daadkracht, innovativiteit, duurzaamheid en de mate waarin de kandidaat kennis en inzichten deelt. De lijst bestaat uit 50 jonge talenten onder de 35 jaar en 50 ervaren impactmakers boven de 35 jaar.